Árcsökkenés!

Szállítási díjak: 990 Ft-tól

Számfestők már 5990 Ft-tól!

30.000 Ft feletti rendelésnél INGYENES szállítás!

Blog

Hétköznapi, jól bevált tippek számfestéshez

2024.03.06 13:21
Hétköznapi, jól bevált tippek számfestéshez

A számfestés egy kreatív, pihentető és felüdítő tevékenység, amelyben a részletekre való figyelem és a színek kombinálása örömteli kihívást jelent. Ahhoz, hogy a számfestésből kihozzuk a maximumot, érdemes néhány hasznos tanácsot megszívlelni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár trükköt.

A számfestő hibák javítása

Nem szabad pánikba esni egy kis hibától, mindenkivel előfordul. A számfestő akrilfestékekkel egyszerűen át lehet festeni az elrontott területet a megfelelő színnel. De fontos, hogy először meg kell várni, amíg a hibásan felvitt festék megszárad. Csak utána lehet rámenni a másik réteggel.

Vászon szélek festése

Ha azt szeretnénk, hogy az alkotás hasonlítson az eredetihez, ne álljunk meg a külső számtáblák szélénél Érdemes átfesteni a szélét a festékkel, így műalkotás minden szögből hitelesnek és eredetinek tűnik majd.

Ecsettisztítás

Az ecsetek tisztítására ne csak vizet használjunk, mert a festékmaradványok gyakran megakadnak az ecsetszőrökön. Használjunk törölközőt vagy textilt az ecset tisztításához és szárításához, mielőtt másik szín következne.

Mit fessünk először?

A számfestés kezdetén fontos, hogy ne veszítsük el a türelmünket. Ezért először mindig a nagy mezők festésével érdemes kezdeni, hogy már fél óra elteltével észrevehető legyen a fejlődés, és ezáltal motiváció megmaradjon.

Használjunk fogpiszkálót

Ha a számozott rész túl kicsi a legkisebb ecsetéhez is, célszerű elővenni egy fogpiszkálót. Hogyan? Vegyünk egy fogpiszkálót, mártsuk a festéktartályba, és egyfajta mini ecsetként használhatjuk, és még a legnehezebb területeken is precízen dolgozhatunk vele.

Teendők a végén

Minden jó, ha jó a vége, igaz? A festés befejezése után ajánlott a festményt körülbelül 2 órán keresztül száradni hagyni, hogy elkerüljük az elkenődést vele. A festményt csak a száradás után.

Egy kis szünet mindenkinek jár

Ne felejtsünk el szüneteket tartani, különösen hosszabb munkamenetek között. A számfestésnek relaxáló hatása van, és a szünetek segíthetnek megőrizni a frissességet és a lelkesedést.

Ezek a tippek nemcsak segíthetnek a számfestés folyamatában, hanem a tevékenység minden egyes pillanatát is élvezetessé tehetik. Minden egyes festmény egyedi, és az egyéni kreativitás kibontakoztatása része a számfestés örömének.