Árcsökkenés!

Szállítási díjak: 990 Ft-tól

Számfestők már 5990 Ft-tól!

30.000 Ft feletti rendelésnél INGYENES szállítás!

Blog

A számfestés egyre népszerűbb kreatív hobbi, amely különösen alkalmas kezdők számára. De miért is érdemes ezzel kezdeni a kreatív tevékenységeket? Az alábbiakban bemutatjuk a számfestés legfontosabb előnyeit, beleértve a stresszoldást és a finommotoros készségek fejlesztését.

A számfestés nem csak szórakoztató és kreatív tevékenység, hanem remek módja annak is, hogy a gyerekek fejleszthessék a finommotorikus készségeiket, a színekkel való bánásmódot, valamint a türelem és a koncentráció fontosságát. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan kezdhetnek hozzá a szülők és pedagógusok a számfestéshez gyerekekkel, milyen előnyökkel jár ez a tevékenység, és adunk néhány tippet és ötletet a sikeres bevezetéshez.

A DIY (Do It Yourself) egy mozaikszó, amely a "Csináld magad" kifejezést jelenti. A DIY technika arra utal, amikor valaki saját maga készít el valamit anélkül, hogy külső segítséget venne igénybe. Ez a megközelítés számos területen alkalmazható, beleértve a kreatív művészeteket, barkácsolást, háztartási tevékenységeket, az építkezést, a ruhavarrást, a kertészetet és még sorolhatnánk.

A számfestés irányzata megállíthatatlan, és jelenleg nem csak egy felkapott trend, hanem a hobbinak is egyre népszerűbb, ráadásul egyre szélesebb körben. Miért olyan divatos a számfestés?

Tudtad, hogy a különböző színek más-más hatással lehetnek a hangulatra? A körülöttünk lévő színek nagymértékben befolyásolhatják érzéseinket és viselkedésünket.

A számfestés egy kreatív, pihentető és felüdítő tevékenység, amelyben a részletekre való figyelem és a színek kombinálása örömteli kihívást jelent. Ahhoz, hogy a számfestésből kihozzuk a maximumot, érdemes néhány hasznos tanácsot megszívlelni. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár trükköt.

Ahhoz, hogy valóban különleges és lélegzetelállító festményeket alkothassunk, a számfestő készlet minősége alapvető fontosságú. De mitől lesz jó minőségű egy számfestő készlet tartalma? Melyek azok a szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni a vásárlás előtt? Ebben a cikkben áttekintjük azokat a meghatározó tényezőket, amelyek alapján felismerhetjük a minőségi számfestő készleteket.

A számokkal való festés nem csak egyszerűen pihentető tevékenység, hanem tökéletes választás, ha egyedi ajándékot keresünk. Ez a tipp különösen jól jöhet jubileumi események vagy családi ünnepek előtt.

A kiégés korunk népbetegségnek is tekinthető. A kiégés nem más, mint egy olyan állapot, amikor valaki mentálisan és érzelmileg kimerül. És emiatt már nem tudja hatékonyan kezelni a mindennapi feladatokat és a kötelességeket. 

A gyerekek képességeinek, készségeinek fejlesztése kulcsfontosságú az egészséges növekedésükhöz és boldog felnőtté válásukhoz. Ezért érdemes a gyerekek fejlesztésével tudatosan is foglalkozni. Sajnos a rohanó életmód és az időhiány meg tudja fosztani a gyerekeket az értékes és hasznos időtöltésektől. Ne hagyjuk, hogy kimaradjon az életükből!

Sokan, talán még nem ismerik a mindfulness kifejezését.  A mindfulness, azaz magyarul tudatos jelenlét, egy olyan mentális gyakorlat, amelynek célja, hogy a figyelmet a jelen pillanatra összpontosítsuk. Miért van erre szükség? Erről lesz szó a továbbiakban.

A számfestés alkalmazása az oktatás sokféle területén megvalósítható lenne, és lehetőséget adna a diákoknak a tanulás és a kreativitás összekapcsolására. Ez a módszer lehet vonzó és motiváló a diákok számára, és segíthet abban, hogy a tanulás élménnyé váljon. Érdekes téma, nézzük kicsit bővebben!

A mentális egészség az emberi jólét alapja, és hatással van szinte az élet minden területére. A jó mentális egészség fenntartása és támogatása kiemelt fontosságú az egészséges, boldog és kiegyensúlyozott élet eléréséhez. Jelentős szerepet játszik az életminőségben, a fizikai egészségben, a produktivitásban, de a személyes kapcsolatok terén is.

Sok kutatás bizonyítja, hogy a művészet és a kézművesség fejlesztő hatással bír, és jót tesz a mentális egészségnek. A festészet sokak számára időpazarlásnak tűnhet, pedig kifejezetten jótékony, terápiás tevékenység. Az a folyamat, amikor valami szépet hoz létre az ember a saját kezével, csodálatos módja annak, hogy megnyugtassa az elméjét, lecsillapítsa a belső szorongását. Üdítő élménnyel ajándékozza meg az embert, különösen, ha stresszel küzd nap mint nap.

A számfestés népszerű és divatos időtöltés napjainkban. Nem véletlen. Egyszerre pihentet és felfrissít, ugyanakkor testet és lelket is felüdít. Meglepetésnek is remek ötlet. De kinek való a számfestő? Kinek érdemes ajándékba adni? Erről lesz szó röviden.

A számfestés, azaz a számok sorrendje alapján megrajzolt festmények lényege, hogy sokkal könnyebbé, egyszerűvé, megvalósíthatóvá tegyük a képek létrehozásának folyamatát. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan tippet és trükköt, amelyek még sikeresebbé tehetik a számfestők használatát. Mutatjuk a tippeket:

A színfelismerés az alapszínek megkülönböztetésének a képessége. Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor ezt érdemes fejleszteni, vagy csak egyszerűen tudatosítani.

A számfestés nagyszerű módja annak, hogy segítsen gyakorolni a színek felismerését, valamint, hogy a gyermekek kreatív formában foglalkozzanak a színekkel.

Rengeteg cikket olvashatunk a gyerekek fejlesztésével kapcsolatban. Fontos azonban azt is hozzátenni, hogy az a jó fejlesztő tevékenység, amely a játékos formában történik. Miért?

Mert a gyerekek a játék révén tanulnak a legjobban.  A játékos tanulás hozzájárulhat a hatékonyabb és élvezetesebb oktatáshoz. Ráadásul mindezt természetes formában zajlik, nem kényszerből vagy ráerőltetés eszközével.

Ma igen népszerű téma a boldog időskor keresése. Mint az élet sok más területén, itt is igaz, hogy a megelőzés kiemelt fontossággal bír. Sok időskori betegség megelőzhető a megfelelő életmód választása mellett. Az egyik ilyen lehet a képességek, készségek szinten tartása, a mentális egészség fenntartása hosszú távon. Ez azonban nem jön magától, bizony tenni kell érte. Érdemes olyan elfoglaltságokat választani, amelyek nagyban hozzájárulnak a jó eredmény eléréséhez.

Mindig is szerettél volna egy híres festményt reprodukálni? Már erre is van lehetőség a számfestő segítségével. Tudtad, hogy a számfestő művek lehetnek például híres festők művész alkotásai is?

Az elkészült számfestő alkotások megfelelő tárolása és karbantartása segít megőrizni a képek szépségét, egyediségét akár hosszú időn keresztül is. Nézzük meg azokat a javaslatokat, amelyeket érdemes megfontolni az időtálló alkotások érdekében.

Nem túlzás azt állítani, hogy a számfestő kép készítése divatos elfoglaltság, gyerekek, felnőttek körében egyaránt. Rengeteg fajta készlet megtalálható a piacon, melyek különböző méretűek és összetételűek lehetnek. Ráadásul az elemek változhatnak a készlet típusától és márkájától függően is. Érdemes mindig azzal kezdeni, hogy áttekintjük a készlet leírását vagy csomagolását. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az alapelemeket, amelyek a legtöbb készletben megtalálhatók. Először is ejtsünk szót a keretekről.

A számfestés egy olyan tevékenység, amely dupla találkozási pontot rejt magában. Egyrészt a színek és a számok találkozása, másrészt az alkotás és a szórakozás öröme is egyben, egy időben. Érdekesen alakult a számfestés története. Nézzük át röviden, hogyan született meg ez a zseniális, mégis egyszerű önkifejezési forma.

Művészet vagy hobbi? Nem mindig olyan egyszerű a válasz. A határok gyakran elmosódhatnak, így nem értelmezhetők olyan élesen. DE! Mindenekelőtt fontos, hogy mindenki megtalálja magának azokat a tevékenységeket, amelyek örömet és kreatív önkifejezést nyújtanak számára.

Szórakozás és fejlesztés 2in1. Az anyukák nagy része pont ilyen eszközöket, elfoglaltságokat keres a gyermeke számára. Egyre többen jönnek rá, hogy a számfestés pont ezt a két cselekvést foglalja magában. Ha olyan játékos tevékenységet keres egy gyermek számára, amely egyben jó kikapcsolódás és közben a gyerek képességeit is fejleszti, akkor ideális választás lehet a számfestő készlet.

A számfestés világában számos kategóriát találhatsz, ezek között garantáltan találsz majd olyat, ami hozzád közel áll. Miért állítjuk ezt? Mert nagyon sok visszajelzés ezt támasztja alá. Általában kétféle változatban elérhetők a számfestők. Vásárolhatsz keretre feszített és keret nélküli készletet is. Ha már túlvagy a gyakorlás kezdeti szakaszán, akkor bátran választhatsz keretre feszített képet is.

Még nem próbáltad a számfestést? Akkor tarts velünk, mert összegyűjtöttünk öt olyan tippet, amivel könnyebben eligazodsz a számfestés világában. Olvasd el a hasznos tanácsokat, és kerüld ki azokat a buktatókat, amelyek elvennék a kedvedet vagy a sikerélményedet.

Napjainkban a számfestés egyre népszerűbb elfoglaltság. Nem meglepő, ugyanis a mai felgyorsult világban tudatosan keressük azokat a tevékenységeket, amelyek nem csak érdekesek, szórakoztatóak, hanem csökkentik a mindennapos stresszt is az életünkben.

Ezen kívül plusz motivációt adnak a mindennapokhoz. Ezért rendkívüli hobbi lehet a számfestés, gyereknek, fiatalnak, idősnek egyaránt. Aki rákap az ízére, az biztosan nem fog megállni meg egyetlen képnél. Nézzük meg az alábbiakban, hogy milyen jótékony hatásai lehetnek az életünkben a számfestés rendszeres gyakorlásának.

Az utóbbi években a számfestés hobbiként hódított teret, hiszen egy számfestő készlet lehetővé teszi bárki számára, hogy elkészíthesse saját, lenyűgöző műalkotásait. A relaxáló és kreatív tevékenység egyre népszerűbb, és ma már számtalan számfestő készlet közül választhatunk. Ezek között vannak olyanok, amelyek olyan rendkívül keresettek, hogy a beszerzésük igazi kihívást jelent. Cikkünkben bemutatjuk a 10 legkeresettebb számfestőt, amelyek a festészet szerelmeseinek a szívét rabolták már el világszerte.

A számfestés egy örömteli művészeti tevékenység, amelyben bárki részt vehet, kortól és képességtől függetlenül. A számfestő készletek egyaránt vonzóak a kezdők és a tapasztaltabb művészek számára, valamint ideálisak gyerekek számára, akik még csak most ismerkednek a művészettel. A számtalan elérhető számfestő készlet közül azonban nem mindig könnyű kiválasztani a megfelelőt. Ez a cikk segít abban, hogy meghatározza, milyen típusú számfestő készletet válasszon, figyelembe véve az életkorát, a képességeit és az érdeklődési körét.

A számfestő világa könnyen magával ragadja az embert. Pillanatok alatt beszippant. Egyszer csak arra eszmélünk, hogy a szobában sorakoznak a vásznak, a festékek és az ecsetkészletek. És persze minden ismerősünk, rokonunk és barátunk festményt kap ajándékba.

A viccet félretéve a kifestőzés valóban különleges hobbi. Nem csak szórakoztató, hanem önfejlesztő is egyben. A számfestő területén zöldfülűek számára mazsoláztunk össze pár alapinfót. Mire érdemes figyelni a kezdeteknél? Nézzük sorra!

A számfestő rajongótábora napról napra növekszik. Nem csoda. Ez a kreatív hobbi nem csak kiváló kikapcsolódás, hanem a “művészi én” kifejezésére is remek lehetőség. A kézügyességünk folyamatosan fejlődik, ahogy egyre több képet készítünk el. Átlendülünk a kezdeti bizonytalanságokon és nehézségeken, majd kitapasztaljuk a kifestők csínját és bínját. S mikor visszanézzük az alkotásainkat, látjuk a fejlődésünk ívét.

Megmutatjuk a PICASSO számfestő készletek tartalmát.

Megkaptad az izgatottan várt csomagot. Mit fogsz találni benne a csomag felbontása után? A különböző gyártók különböző festőkészletei eltérő tartalmakkal rendelkeznek. A készlet teljessége és a tartozékok minősége jelentősen befolyásolja a végeredményt. Ebben a cikkben részletesen elmondjuk, mit tartalmaz a Picasso Set, és hogyan befolyásolja a végeredményt.

A számfestő képek elkészítésének módja nagyon egyszerű, és nagyon szórakoztató! A  festéshez nincs szükség különleges készségekre. Csak egy edény vízre az ecsetek mosásához, néhány szalvétára, hogy letöröld a felesleges vizet az ecsetekről, és egy kis türelemre – minden mást a festőkészletek már tartalmaznak ;-)

A festés elengedhetetlen készség a gyerekek számára, amelyet nem szabad alábecsülni. Egyesek számára ez egy módja annak, hogy a gyerekeket több órán keresztül szórakoztassák.

A gyerekek festésre való bátorítása óriási hatással lehet rájuk azáltal, hogy megtalálják a kifejezésmódjukat. Növeli az önbecsülést, a koordinációt és még a kognitív készségeiket is. Nem beszélve arról, hogy a festészet minden korosztály számára művészet.

Ebben a cikkben górcső alá vesszük, hogy mik is a festészet társadalmi, oktatási és érzelmi pozitívumai a gyermekek számára. Tehát dőljön hátra, vegyen magának egy csésze kávét, és kezdjük:

A 3D papírmodellezés egy lenyűgöző hobbi, amely segít kikapcsolódni és konstruktívan eltölteni az időt, miközben szórakoztató is.