Árcsökkenés!

Szállítási díjak: 990 Ft-tól

Számfestők már 5990 Ft-tól!

30.000 Ft feletti rendelésnél INGYENES szállítás!

Blog

Hogyan gondozzuk elkészült számfestő képeinket?

Otthonihobbi
2023.07.11 09:01
Hogyan gondozzuk elkészült számfestő képeinket?

Az elkészült számfestő alkotások megfelelő tárolása és karbantartása segít megőrizni a képek szépségét, egyediségét akár hosszú időn keresztül is. Nézzük meg azokat a javaslatokat, amelyeket érdemes megfontolni az időtálló alkotások érdekében.

Mi a teendő, ha elkészült a számfestő képed?

Száradás

Ha elkészült a műved, akkor még néhány napot várj vele, hagyd, hogy kiszáradjon. Ügyelj arra, hogy a festmény teljesen száraz legyen, mielőtt tárolásra vagy további kezelésre kerülne. A megfelelő száradási idő elteltével aztán bátran hadra foghatod a képet.

Lakkozás

Szeretnéd, hogy képeid sokáig megőrizzék a szépségüket? Akkor a száradás után a felületüket speciális lakkal lefedheted. A művészellátó boltokban fényes vagy matt lakkot lehet kapni. A fényes lakk növeli a színek fényességét, a matt lakk pedig csökkenti a tükröződést. Bármelyik is áll közel hozzád, érdemes próbálkoznod velük.

Használat

Mindig ügyelj arra, hogy tiszta kézzel vagy védőkesztyűvel fogd meg őket. Kerüld a nedves vagy piszkos kézzel való érintkezést, mivel ezek a foltokat és károsodást okozhatnak a festményeken.

Tárolás

Tárold a számfestő alkotásokat mindig olyan helyen, ahol nincsenek kitéve közvetlen napfénynek vagy a nedvességnek. Ez segít megőrizni a színek élénkségét és megakadályozza a színek fakulását. Célszerű száraz és jól szellőző helyet választani, ahol a festmény védve van a penész és a pára káros hatásaitól.

Csomagolás

Sokan nem csak a maguk örömére, hanem ajándékba is szívesen készítenek számfestő képeket. Ilyenkor jön elő a csomagolás kérdése: hogyan, milyen formában csomagoljuk úgy, hogy az eredeti formájában meg is maradjon?

Fontos, hogy óvatosan kezeld a képet, hiszen a megfelelő becsomagolás segít abban, hogy sértetlenül megérkezzen az ajándék a címzettnek. 

Mire lesz szükséged a csomagoláshoz?

  • Savmentes papír
    Érdemes savmentes papírt vagy fóliát helyezni a kép felületére, hogy megakadályozd a közvetlen érintkezést más anyagokkal. Ez megóvja a festéket a karcolódástól vagy a festékátviteltől.
  • Kipárnázás
    Ha a képet egy réteg buborékfóliával vagy szivacsos anyaggal betekered, akkor további védelmet tudsz biztosítani a sérülések ellen. 
  • Kartondoboz
    Helyezd a becsomagolt képet egy megfelelő méretű kartondobozba. Használj mindig akkora méretű dobozt, amelyben a kép kényelmesen befér anélkül, hogy szorítaná vagy összenyomná azt.

Utolsó jótanácsként annyit, hogy fordíts kellő figyelmet a csomagolásra, hiszen annyi mindent megtettél a gyönyörű végeredmény érdekében. Kár lenne a tárolással vagy a csomagolással tönkre tenni a műved, ugye? Vigyázz rá, hogy hosszú távon gyönyörködhess benne!