Árcsökkenés!

Szállítási díjak: 990 Ft-tól

Számfestők már 5990 Ft-tól!

30.000 Ft feletti rendelésnél INGYENES szállítás!

Blog

Számfestés gyerekeknek. Kreativitás fejlesztés egyszerűen.

Otthonihobbi
2023.06.29 08:58
Számfestés gyerekeknek. Kreativitás fejlesztés egyszerűen.

Szórakozás és fejlesztés 2in1. Az anyukák nagy része pont ilyen eszközöket, elfoglaltságokat keres a gyermeke számára. Egyre többen jönnek rá, hogy a számfestés pont ezt a két cselekvést foglalja magában. Ha olyan játékos tevékenységet keres egy gyermek számára, amely egyben jó kikapcsolódás és közben a gyerek képességeit is fejleszti, akkor ideális választás lehet a számfestő készlet.

5 érv, amiért jó ajándék a számfestő a gyerekek számára

1. Kreativitás fejlesztése

A számfestés lehetőséget ad a gyerekeknek a saját kreativitásuk kifejezésére. A festés során szabadon választhatnak színeket, árnyalásokat és stílusokat. Ezek mind-mind segítenek kifejezni egyedi gondolataikat és érzéseiket. Közben kreativitásuk fejlődik, sőt még önmagukat is jobban megismerik.

2. Koncentráció és türelem fejlesztése

A mai generáció számára különösen fontos, hogy huzamosabb ideig megtanuljanak egy dologra koncentrálni. A multitasking sajnos ezen a területen sokat rombolja a gyerekek figyelmét. A számfestés olyan fókuszált tevékenység, amely segíti a gyerekeket a koncentráció és a türelem fejlesztésében. A számozott területek színezése bizony kellő precizitást igényel. Ez arra ösztönzi a gyerekeket, hogy figyeljenek a részletekre és kövessék az utasításokat.

3. Finommotoros készségek erősítése

A számfestés során a gyerekek finommotoros képességei kerülnek bevetésre. Az aprólékos színezés, valamint a meglévő rajzeszközök használata segíti az ujjak és a kéz izomzatának erősítését, amely előnyös lehet az írás, rajzolás és más manuális tevékenységek során is.

4. Stresszcsökkentő faktor

A számfestés a legtöbb esetben nyugtató és meditatív hatást kelt. Ez az állapot segíthet a gyerekeknek a stressz és a nyugtalanság kezelésében és leküzdésében. A tevékenység során az elme ellazul, így könnyebben csökkenthető a belső feszültség és szorongás. Ez a legtöbb gyerek számára bizony létfontosságú lehet.

5. Önbecsülés, önismeret fejlődése

A számfestés során a gyerekek könnyen belefeledkeznek az alkotás örömébe. Sikerélményként élik meg, amikor látják, hogyan változik meg a kép a színezésük eredményeként. Ez olyan pozitív életérzést és önbecsülést generál, amely nagyban hozzájárulhat az önbizalom és a pozitív önkép kialakulásához.

A számfestő ideális választás lehet gyermekünknek akkor, ha igazán szórakoztató, sikerélményt nyújtó és egyben fejlesztő hatású ajándékot keresünk.