Árcsökkenés!

Szállítási díjak: 990 Ft-tól

Számfestők már 5990 Ft-tól!

30.000 Ft feletti rendelésnél INGYENES szállítás!

Blog

A számfestés számos jótékony hatása ismert. Íme közülük három.

Otthonihobbi
2023.06.12 08:38
A számfestés számos jótékony hatása ismert. Íme közülük három.

Napjainkban a számfestés egyre népszerűbb elfoglaltság. Nem meglepő, ugyanis a mai felgyorsult világban tudatosan keressük azokat a tevékenységeket, amelyek nem csak érdekesek, szórakoztatóak, hanem csökkentik a mindennapos stresszt is az életünkben.

Ezen kívül plusz motivációt adnak a mindennapokhoz. Ezért rendkívüli hobbi lehet a számfestés, gyereknek, fiatalnak, idősnek egyaránt. Aki rákap az ízére, az biztosan nem fog megállni meg egyetlen képnél. Nézzük meg az alábbiakban, hogy milyen jótékony hatásai lehetnek az életünkben a számfestés rendszeres gyakorlásának.

1. Stresszcsökkentő eszköz

Ahogy már korábban említettük, a stresszcsökkentés ma kulcsfontosságú tényező a világunkban. A pörgős hétköznapok az életünkben gyakran tartalmas pihenésért és a frissítő kikapcsolódásért kiáltanak. Ám amikor ezt felismerjük, sajnálatos módon sokszor már késő. Az állandó stressz sok egészségügyi problémához vezethet. Ilyen például az alvászavar, az emésztési gondok, a magas vérnyomás, a szívbetegség és más egyéb kellemetlen egészségügyi problémák.

A stresszcsökkentő technikák alkalmazása segíthet minimalizálni ezeket a kockázatokat és fenntartani az optimális egészségi állapotot. A stressz komoly hatással lehet a mentális egészségünkre is. Az állandó stressz fokozhatja a szorongást, a depressziót és az érzelmi kimerültséget. Fontos tehát céltudatosan keresni azokat a tevékenységeket, amik kikapcsolnak a vad rohanásból és jó hatást gyakorolnak a lelkünkre.

A számfestő rajzolása közben automatikusan lelassul az ember, kilép a pörgésből, és a lelke elkezd felüdülni.

2. Jó megoldás kreativitás növelésére

A kreativitás úgy kell a mindennapokban, mint a falat kenyér. Az életünk minden területén hasznos, ha a feladatainkat nem csak rutinból, hanem a kreativitás mentén végezzük. A kreativitás nélkül nincs jó problémamegoldás, hiszen a kreativitás segít abban, hogy új és eredeti megoldásokat találjunk a problémákra. Ha valaki kreatívan gondolkodik, az hatékonyabban kezeli a kihívásokat és eredményesebben, gyorsabban oldja meg a problémákat.

A kreativitás ezen kívül még az innovációnak is nagy hajtóerőt tud adni. Új ötletek, új lehetőségek, új perspektívák nyílhatnak a kreatív gondolkodás végeredményeként.

Miközben a számfestőn dolgozik valaki, észrevétlenül erősödik a kreativitása, növekszik a motivációja. Ezen kívül ne feledjük a végén a sikerélmény édes ízét sem.

3. Kiváló módszer a finommotoros készségek fejlesztésére

A finommotorikus képességek az élet szinte minden területén szükségesek. A legalapvetőbb az írás, étkezés vagy épp az öltözködés. De számos szakmai tevékenység van, ahol nélkülözhetetlen szerepet tölt be ez a képesség. Ilyen területek például: az orvostudomány, a művészet, a zene, az építészet, varrás, képzőművészet. Itt gyakran precíz és aprólékos munkát kell végezni, ami finom mozgásokat és rendkívüli ügyességet igényel.

A számfestés ebben is segít, és alátámasztja azt a tényt, hogy a finommotorika nem csak gyerekkorban fejleszthető. Érdemes kipróbálni!