Árcsökkenés!

Szállítási díjak: 990 Ft-tól

Számfestők már 5990 Ft-tól!

30.000 Ft feletti rendelésnél INGYENES szállítás!

Blog

Számfestés kezdőknek. Néhány tipp, amivel könnyen elindulhatsz.

Otthonihobbi
2023.06.19 08:46
Számfestés kezdőknek. Néhány tipp, amivel könnyen elindulhatsz.

Még nem próbáltad a számfestést? Akkor tarts velünk, mert összegyűjtöttünk öt olyan tippet, amivel könnyebben eligazodsz a számfestés világában. Olvasd el a hasznos tanácsokat, és kerüld ki azokat a buktatókat, amelyek elvennék a kedvedet vagy a sikerélményedet.

1. Könnyű és egyszerű minták

Lényeges, hogy elsőre ne a legbonyolultabb mintát válaszd. Legyen az a hosszútávú célod, de ne a startmező. Az egyszerűbb motívumokkal megtanulod a módszert és rákapsz az ízére, és persze a számozott területek színezésébe. Fontos, hogy kezdetben lassan és óvatosan dolgozz, próbálj meg ráhagyatkozni a finommotorikus készségeidre. 

2. Válaszd a „szeretem-színeket”

Elsőre, az elején mindenképpen érdemes olyan színeket választani, amelyek tetszenek neked, és illenek hozzád is, és a képhez is. Használj kontrasztot és különböző árnyalatokat, hogy még élvezetesebbé és látványosabbá tedd a festményedet. Így a végén igazán magadénak érezheted a kész művet, függetlenül attól, hogy tulajdonképpen sablon mintából dolgoztál.

3. Környezet harmóniája

Fektess bele energiát vagy időt, hogy megtaláld a megfelelő közeget. Keress egy olyan nyugodt és csendes környezetet, ahol koncentrálni tudsz a számfestésre. Ez segít abban, hogy teljes mértékben elmélyülj a tevékenységbe és megtapasztald a meditatív hatást.

Amikor meditatív állapotban vagyunk, a test és az elme ellazul, és csökken a stressz okozta feszültség. Ezáltal csökken a kortizol szintünk, ami a stresszhormon, és helyette növekszik a relaxációért felelős dopamin és szerotonin szintje, ami segít a nyugodt és kiegyensúlyozott állapot és az általános jóllét elérésében.

4. Ügyelj a rendre!

Valaki a káoszban látja meg a rendet. Hallottad már ezt a mondatot? Hát, ez bizonyos esetekben igaz lehet, de valószínűbb, hogy inkább a lusták kifogása. Ha elkezded a számfestőt hobbiként használni, rá fogsz jönni, hogy egyáltalán nem üdítő és frissítő, ha a tevékenység rendetlenséget hoz magával.

Ráadásul, lehet, hogy a környezeted sem fogja jó szemmel nézni, ha az új kikapcsolódásod után órákat kell pakolni, hogy visszaálljon a rend. Szóval ügyelj inkább arra, hogy megfelelő körülmények legyenek, nem kell patika tisztaság, de mindenképpen olyan közegben dolgozz, ami motiváló a számodra. De ne aggódj, ez az első egy-két alkalommal már ki fog alakulni.


5. Élvezd a tevékenységet!

Végül ne felejtsd el élvezni magát az egész folyamatot. Hangolódj rá, és szánj rá kellő időt. A számfestés egy időn kívüli tevékenység, amely lehetővé teszi számodra, hogy ellazulj, kikapcsolódj, és élvezd a művészi kifejezés örömét. Hidd el, a számfestő megtérülő befektetés lesz a számodra.