Árcsökkenés!

Szállítási díjak: 990 Ft-tól

Számfestők már 5990 Ft-tól!

30.000 Ft feletti rendelésnél INGYENES szállítás!

Blog

Számfestő - 5 tipp, hogyan kezdj neki!

Otthonihobbi
2022.04.26 10:24
Számfestő - 5 tipp, hogyan kezdj neki!

A számfestő világa könnyen magával ragadja az embert. Pillanatok alatt beszippant. Egyszer csak arra eszmélünk, hogy a szobában sorakoznak a vásznak, a festékek és az ecsetkészletek. És persze minden ismerősünk, rokonunk és barátunk festményt kap ajándékba.

A viccet félretéve a kifestőzés valóban különleges hobbi. Nem csak szórakoztató, hanem önfejlesztő is egyben. A számfestő területén zöldfülűek számára mazsoláztunk össze pár alapinfót. Mire érdemes figyelni a kezdeteknél? Nézzük sorra!

1. Kerettel egyszerűbb

Két okból célszerű már feszített vásznas számfestő készletet vásárolni. Egyrészről a festés sokkal jobban kézre áll, a textil nem mocorog el ide-oda. Így a festéktől még nedves részekbe sem könyöklünk bele. Másrészről a festményünk a száradást követően már használható is: dekorációként vagy ajándékként csomagolva.

2. Profi ecsetkészlet

A jó minőségű ecsetek más szintre emelik a festés élményét. Nem súrolni kell ugyanis a vásznat ahhoz, hogy felkerüljön rá a festék, hanem lágyan, finom mozdulatokkal fel tudjuk vinni a színeket. Ez nagy segítség, főként ha hosszú távon gondolkozunk. Ajánlott tartani otthon többféle pemzlit is az aprólékos, kontúrozó és a háttér-töltő részekhez.

3. Rend a lelke…

A kreatív műhelymunka során a terep tisztántartása igazi kihívás. Főleg az első pár alkalommal… Azonban az ecsetek gyakori tisztítása elengedhetetlen. Mert így tudunk teljes színeket felvinni a vászonra anélkül, hogy elegyedne a korábban használt és a frissen felvett festék az ecsetvégen. A papírtörlő helyett kéznél tarthatunk rongyot is vagy régi ruhadarabot. Ami a plusz nedvességet sokkal jobban felszívja, így nem hagyunk magunk után felesleges papírhulladékot.

4. Plusz színbázis

A kísérletezni vágyóknak érdemes beszerezni egy olyan palettát is, amin színeket kevernek össze és használnak fel az eredetik mellett. Így még gazdagabb színvilágot tudnak adni a festményüknek egy viszonylag apróbb beruházással.

5. Bátorság

Igaz, a kurázsi nem pontosan az eszköztár része, mégis fontos szerepet játszik. Hiszen ha magabiztosan és jó lelkülettel állunk neki a munkának, borítékolható a siker. Ezért ne féljünk a hibáktól és a bakiktól, hiszen ezek által fejlődik a kézügyességünk. És alakítjuk ki a saját bevált technikánkat.

Tudod már, honnan szerzed be a számfestő készleted?

Az Otthoni Hobbi csapata veled van, ha kézműveskedésről van szó. Bátran kipróbálhatod a termékeinket. Megrendelőink nagy százaléka visszatérő vásárló. Igyekszünk újítani, fejleszteni, ösztönözni a kreativitást. Nézz körül webáruházunkban!