Blog

Számfestő, a trendi kikapcsolódás

2024.03.18 18:01
Számfestő, a trendi kikapcsolódás

A számfestés irányzata megállíthatatlan, és jelenleg nem csak egy felkapott trend, hanem a hobbinak is egyre népszerűbb, ráadásul egyre szélesebb körben. Miért olyan divatos a számfestés?

Kezdetben

A számfestés az 1950-es években vált népszerűvé, amikor a háború utáni amerikaiak a hobbijukra is tudtak összpontosítani. Ráadásul az új házakat, lakásokat fel kellett díszíteni, erre a szám szerint festett festmények ideálisak voltak. Valami hasonló történt később a világ többi országában is. De miért terjedt el ilyen gyorsan?

A választ mindenki könnyen beláthatja, aki egy kicsit foglalkozik a témával. A számfestés ugyanis több, mint egyszerű festési technika.

A számfestés nagy előnyei

 • Fokozott figyelem
  A számokkal való festés növeli a koncentrációt és a fókuszt.
 • Hasonló a meditációhoz
  A mandalák és különböző minták festése segít a felnőtteknek a jelen pillanatra összpontosítani, hasonlóan a meditációhoz.
 • Sikerélmény
  Ha számokkal festünk, a kép kiegészítése nagy sikerélményt nyújthat. Ez növeli az önbizalmat és serkenti a kreativitást.
 • Javítja a kognitív memória működését
  A festés segít a problémamegoldásban és a szervezési készségekben.
 • Fizikai és szellemi edzés
  A festészet javítja a kognitív készségeket és a motoros koordinációt. Ez csökkenti a depresszió és más stresszel kapcsolatos rendellenességek gyógyszeres kezelésének szükségességét.
 • Javítja a toleranciát és a türelmet
  A lépésről lépésre történő festési folyamat segít a türelem és az apró részletekre való odafigyelés képzésében.

Minden korosztály rajong érte

A számfestés egy olyan művészeti tevékenység, amely minden korosztálynak élvezetes elfoglaltságot és kikapcsolódást jelent. Gyermekek számára remek módszer a színismeret fejlesztésére és a kreativitásuk kibontakoztatására, miközben finom motoros készségeiket is fejlesztik.

Fiataloknak és felnőtteknek ideális stresszoldó és meditatív elfoglaltság, segítve a mentális egészség megőrzését és a kikapcsolódást.

Az idősebb generációk számára pedig kiváló eszköz lehet az agyműködés karbantartására és a szellemi frissesség fenntartására.

A számfestés tehát több mint művészeti gyakorlat. Sokkal inkább olyan sokoldalú tevékenység, amely mindenki számára életminőség javulást és a kreativitás fejlesztését eredményezi.