Árcsökkenés!

Szállítási díjak: 990 Ft-tól

Számfestők már 5990 Ft-tól!

30.000 Ft feletti rendelésnél INGYENES szállítás!

Blog

Számfestés. Művészet vagy hobbi?

Otthonihobbi
2023.07.04 08:18
Számfestés. Művészet vagy hobbi?

Művészet vagy hobbi? Nem mindig olyan egyszerű a válasz. A határok gyakran elmosódhatnak, így nem értelmezhetők olyan élesen. DE! Mindenekelőtt fontos, hogy mindenki megtalálja magának azokat a tevékenységeket, amelyek örömet és kreatív önkifejezést nyújtanak számára.

Mi a különbség hobbi és művészet között?

A hobbi tevékenységet általában szabadidős célokra vagy szórakozásra végzünk. A jó hobbi laza, informális, kikapcsolódás nyújt és nem mindig jár elköteleződéssel. Vannak emberek, akiknek az élete egyetlen hobbi mentén zajlik, vannak, akik rengeteg hobbira tesznek szert, vagy éppen az évszakok váltakozásával az időtöltésük is változik.

A művészet kicsit más jellegű. A művészek gyakran komolyan és elkötelezetten foglalkoznak az alkotással. Általában hosszú távon fejlesztik, elmélyítik az ismereteiket és képességeiket az adott területen. Egyszóval minden területet körbejárnak, ami a művészetükkel kapcsolatos.

Sok különbséget figyelhetünk meg hobbi és művészet között. Ám van három dolog, ami mindkét tevékenységre igaz. Jöjjenek a közös jellemzők:

Mind a hobbi, mind a művészet kiváló időtöltés az önkifejezésre, a kikapcsolódásra, és remek választás, ha a kreativitás fejlesztése a cél. Mindhárom tipikusan olyan terület, amit nem szabad elhanyagolni az életben, hanem érdemes kellő időt szánni rá.

Önkifejezés

Az önkifejezés különösen fontos a mai világban, amely hozzájárul az identitás erősödéséhez, a mélyebb önismerethez, az önbizalom fejlődéséhez. Hosszú távú cél, hogy mindenki rátaláljon arra a technikára, ami a leginkább közel áll hozzá. A számfestő is ilyen önkifejező eszköz lehet sokak számára.

Kikapcsolódás

Ha az ember nem figyel oda tudatosan a pihenésre és a kikapcsolódásra, akkor előfordulhatnak olyan betegségek, amelyek hosszú távon súlyos károkat is okozhatnak. Ilyen mentális betegség például a kiégés is. Szakemberek tanácsa, hogy heti, havi vagy éves rendszerességgel szánjunk időt a célirányos kikapcsolódásra, hogy megelőzzük vele a pszichoszomatikus betegségeket.

Kreativitás fejlesztése

Akár hobbi szinten, akár művészeti jelleggel, a kreativitás fejlesztésére mindenkinek szüksége van. Elég, ha csak a hétköznapi probléma megoldásokra gondolunk. A kreativitás segít hatékonyan megoldani a kihívásokat, valamint az identitásunk, az egyéni stílusunk felfedezésének belső hajtóereje is lehet.

A számfestő ideális választás, ha a fenti három területen személyes fejlődésre vágyunk.