Árcsökkenés!

Szállítási díjak: 990 Ft-tól

Számfestők már 5990 Ft-tól!

30.000 Ft feletti rendelésnél INGYENES szállítás!

Blog

Tippek a számfestő szerelmeseinek!

Otthonihobbi
2022.04.26 10:11
Tippek a számfestő szerelmeseinek!

A számfestő rajongótábora napról napra növekszik. Nem csoda. Ez a kreatív hobbi nem csak kiváló kikapcsolódás, hanem a “művészi én” kifejezésére is remek lehetőség. A kézügyességünk folyamatosan fejlődik, ahogy egyre több képet készítünk el. Átlendülünk a kezdeti bizonytalanságokon és nehézségeken, majd kitapasztaljuk a kifestők csínját és bínját. S mikor visszanézzük az alkotásainkat, látjuk a fejlődésünk ívét.

 

5 ok, amiért szeretjük a számfestőt

  1. Teljes kikapcsolódás a rohanó mindennapokból
  2. Fejleszti a kreativitást, inspirációt ad
  3. Értelmes elfoglaltság - nem leépít, hanem felüdít.
  4. A kész mű többféleképpen is felhasználható (pl. dekoráció, ajándék)
  5. Megunhatatlan, mert a piac folyamatosan fejleszt, újabbnál újabb sablonok jelennek meg

A már rutinos számfestőzők számos technikai tippet osztanak meg az interneten. Vannak, akik saját blogjaikon keresztül mutatják be a praktikákat. Ezekről ollóztunk össze pár érdekességet, amivel érdemes kísérletezni.

A színezés tematikája

Egyfajta módszer, hogy tematikusan haladunk végig a mezőkön szín szerint. Ez sem rossz, azonban van eredményesebb megoldás. A profibb hatás érdekében a számfestő-nél haladjunk a háttérelemektől a középpontban lévő csempékig. Így az utólag színezett, főszerepben lévő részek jobban kiemelkednek az összképből. És a formák karakteresebben látszanak majd.

Egy kis sejtelmesség

Megvan a különlegessége, mikor a festékek egymásba habarodnak, ezzel új színeket alkotva. Ezt az impresszionista hatást úgy érhetjük el, hogy elmaszatoljuk a még nedves foltokat a vásznon. Ehhez munkaeszközként használhatunk satírozó ecsetet vagy egy puhább szivacsdarabot. Addig dolgozzunk rajta, míg az éles vonalakat sikerült elmosni.

Maximális fedés

Egyedül megfelelő nedvességű és krémes állagú festékkel lehet szépen dolgozni. Mert ennek van egyenletes sima fedése. Vagyis a titiok a folyamatos, de minimális vízadagolásban rejlik. Ügyeljünk rá, hogy az ecsetből ne csepegjen víz, de ne is keményedjen meg. A megfelelő állagú ecsettel a textil szövet rostjai közé is be tudjuk vinni a festéket. Így érhetjük el a legtartósabb eredményt, és hogy a festék a száradás után ne peregjen le.

Ezeket a technikákat akkor van módunk megvalósítani, ha az alapanyagaink is rendben vannak. Ezért a vászon, az ecsetek és a festék minősége is alapvető. Nem csak a hobbi-élmény magasabb, ha jó készlettel dolgozunk, hanem a kész kép is igényesebb lesz.

Te honnan szerzed be a számfestő holmikat?

Az Otthonhobbi motiváltan támogatja az otthon kreatívkodók körét. Stabil, megbízható készletünkkel folyamatosan ellátjuk a hobbi-festőket. Így az elégedettségük garantált.
Nézd meg milyen ajánlatokkal várunk téged!